Ju mer tång du krattar desto mer tång skapar du

Ju mer tång du krattar desto mer tång skapar du

Sluta räfsa sjögräs!

Innan du köper en tångskrapa eller tångklippare – Läs detta!  Att klippa och räfsa sjögräs gör mer skada än nytta.


Varför traditionella metoder inte fungerar:


Att klippa och räfsa sjögräs är en vanlig strategi för fastighetsägare som vill hålla sina sjöar och dammar prydliga. Tyvärr är dessa metoder inte så effektiva som de kan verka. 


Faktum är att de förvärrar problemen snarare än löser dem. Här är varför:

  • Ökad fragmentering: När ogräs fysiskt störs av räfsning och klippning bryts hundratals små fragment loss. Dessa fragment sprids och etablerar nya kolonier av ogräs, vilket leder till en proliferation av ogräset.

  • Arbetsintensivt och rörigt: Att klippa och räfsa sjögräs är en mycket arbetsintensiv och rörig process. Det är manuellt arbete, tidskrävande och fysiskt krävande. Processen rör också upp sediment och stör ekosystemet.

En bättre lösning: LakeMats

Lyckligtvis finns det en mycket effektivare och miljövänligare lösning: LakeMats. Dessa innovativa produkter blockerar solljus och förhindrar fotosyntes, vilket eliminerar vattenväxter utan att skapa fragmentering.


Fördelar med LakeMats:

  • Förhindrar fragmentering: Genom att blockera solljus och förhindra tillväxt av tång eliminerar LakeMats behovet av att klippa och räfsa, vilket förhindrar ökad fragmentering, och spridning av ogräs.

  • Enkel installation: Installationen av LakeMats är snabb och enkel. De är lätta att montera (på ungefär 15 minuter) och förankra i sjöbotten, vilket ger omedelbar ogräskontroll utan behov av omfattande arbete eller utrustning.

  • Långsiktig effektivitet: När de väl är på plats ger LakeMats långsiktig ogräskontroll, vilket tillåter fastighetsägare att njuta av en tångfri sjö eller damm med minimalt underhåll.


Att klippa och räfsa ditt sjögräs och tång kan verka som en logisk strategi, men det tjänar bara till att skapa mer och mer ogräs. 


Överväg istället LakeMats - den garanterat 100% effektiva, enkla och miljövänliga lösningen för att kontrollera ditt sjögräs.


Effektiv och miljövänlig lösning för ogräskontroll i sjöar och dammar 

Regresar al blog